Verdoofd

Verdoofd

Ik zit ineengedoken onder de douche
alsof god niet meer is dan een warmteregelaar

en mijn wereld uit een handvol plekken bestaat
die elkaar niet kunnen raken. Een daarvan is de vaste sofa
van mijn vader waar ik in mocht liggen wanneer ik ziek was.

Soms ga ik naar een winkel, lig ik in de sofa
uit mijn herinnering. Dan passeren onzichtbare werelden,
dagen die ik ken van horen zeggen.

 

Dit gedicht werd in een eerdere versie gepubliceerd in Deus Ex Machina.

3 Reactie's
 • Kevin Amse wint 'De zin van je leven' - Kevin Amse
  Geplaatst op 12:47h, 01 maart Beantwoorden

  […] het literaire magazine Deus Ex Machina. Een van de gedichten vindt u overigens op de website bij ‘Gedichten’. Bekijk hieronder de […]

 • Gepubliceerd in Deus Ex Machina - Kevin Amse
  Geplaatst op 14:31h, 01 maart Beantwoorden

  […] in 2017 de schrijfwedstrijd ‘De zin van je leven’ won, schreef hij de gedichtencyclus ‘Verdoofd’. Die gedichten werden in december 2018 gepubliceerd in het literaire magazine Deus Ex Machina, […]

 • Kevin Amse | Geadopteerd gedicht
  Geplaatst op 21:21h, 30 januari Beantwoorden

  […] Eind 2020 lanceerde de Aalsterse bibliotheek, Utopia, een project waarbij ze gedichten op Aalsterse ramen liet schrijven. Amse was enthousiast over het project en zei volmondig ja. Bekijk het resultaat op onderstaande foto of lees het op deze pagina. […]

Geef een reactie