Winst poetryslam AmersWoord

Winst poetryslam AmersWoord

Kilometers maken noemt men dat: twee uur en een half onderweg naar Amersfoort om deel te nemen aan een poetryslam, en dat onbezoldigd, zelfs geen drankbon. De gratis parking maakte gelukkig veel goed. De flits die afging toen ik, nog nazinderend, aanvankelijk te snel de Antwerpse ring opreed, deed dan weer die gratis parking teniet. Maar goed, alles voor de poëzie, quoi.
Het was een bijzondere avond in Amersfoort. De locatie was enkele dagen voor aanvang van het evenement nog veranderd en de stemadviseur bleek ziek. Het publiek bestond uit de barmannen en de dichters en hun supporters, een goede 16 mensen in totaal. De negen toeschouwers kregen waar voor ons gratis labeur: de eerste ronde bevatte veel sterke dichters met uiteenlopende stijlen. Ik moest beginnen en schatte mijn kansen niet al te hoog in, maar mijn eerste-ronde-tekst deed toch wat ‘ie moest doen: me naar ronde twee loodsen.
In ronde twee was het omgekeerde volgorde, dus mocht ik afsluiten. Door de afwezigheid van een stemadviseur veranderde ik mijn tactisch plan en bracht een tekst die eerder zijn nut al bewees als het gaat om publieksstemmingen. Ik slaagde zowaar in mijn opzet en mocht met thuisdichter Fabio de finale in.
Fabio bracht sterke teksten die door hiphop beïnvloedt zijn en een tegenstander die freestylend kan inpikken op mijn materiaal is verdomd gevaarlijk. Dat bleek ook. Ik probeerde zelf wat te improviseren, maakte achteraf gezien de juiste tekstkeuze en won nipt met zeven van de dertien stemmen. Opdracht geslaagd. De finale is op 26 juni, en dat is toevallig ook vrouwlief haar verjaardag. Hoe ik dat thuis ga uitleggen, moet ik nog bedenken.
Beelden: Jasper De Plume.
Geen reactie's

Geef een reactie