Een stap terug

Een stap terug

𝗘𝗘𝗡 𝗦𝗧𝗔𝗣 𝗧𝗘𝗥𝗨𝗚

Het was een ietwat vreemd bericht in 2020 van collega-dichter Sander Dierick: hoe het met de poetryslam-scene in Gent zat want hij dacht aan een comeback. Enkele uren later werd Podium Panache geboren, een platform voor voordrachtspoëzie. Met Zoë Croegaert erbij mochten we voor het Poëziecentrum een podcast maken. De gesprekken met onder meer Delphine Lecompte en Charlotte Van den Broeck zinderden nog lang na, maar was het, met oog op het einde van de pandemie, tijd voor de volgende stap.

In het najaar van 2021 organiseerde ik met Sander het eerste Gents Slampioenschap in Missy Sippy. Met de tijden van Stemschot anno 2012 in ons hoofd hadden we een opkomst van 40 mensen verwacht. Het werden er echter 140 en we hadden in één klap de Gentse poetryslam-scene terug op de kaart gezet.

Toen ik er met het organiseren alleen voor kwam te staan, had ik het gevoel dat ik een schat in handen had maar geen plek om ze op te bergen. Reddende piraat van dienst was Hind Eljadid, die een samenwerking voorstelde. Ik greep de kans met beide handen en in 2022 legden we de lat hoger, veel hoger. We hielden twee voorrondes en een finale in de Balzaal van Kunstencentrum VIERNULVIER en dit jaar deden we dat nog eens over. Met in totaal 500 mensen publiek werd het de grootste Vlaamse poetryslam ooit. Zelfs de burgemeester kwam dat bezichtigen.

Het organiseren begon echter een steeds groter deel van mijn leven in beslag te nemen en algauw botste het op mijn eigen carrière. Ik voel aan dat het tijd is om een stap terug te zetten en dat doe ik dan ook, met spijt en met trots. Loeke Vanhoutteghem neemt de spreekwoordelijke fakkel van me over en zal in naam van Podium Panache alles in goede banen leiden. Ik wens haar met heel mijn hart het beste toe.

 

Geen reactie's

Geef een reactie