Ik vond mezelf opnieuw uit

Ik vond mezelf opnieuw uit

Ik vond mezelf opnieuw uit

De afgelopen zeven jaar werkte ik aan het grootste artistieke project uit mijn carrière: mezelf heruitvinden als dichter. Ik volgde de opleiding Poëzie aan de SchrijversAcademie van Creatief Schrijven en publiceerde vervolgens onder meer in Het Liegend Konijn, Deus Ex Machina en Tirade. Ik laat het misschien makkelijk klinken, maar geloof me: tegenover één gepubliceerd gedicht staan er vijf die werden geweigerd. Zoals bij alles is het hard werk, en dat is nooit simpel of makkelijk. Nu nog een uitgever vinden.

Ik kan het iedereen aanraden: je artistieke identiteit als een oud huis kaal strippen om vervolgens herop te bouwen. Ik ben trots om te zeggen dat ik in de meeste van mijn vooropgestelde doelen geslaagd ben. Mijn beelden zijn levendiger, ik laat nu kwetsbaarheid toe en ik schrijf kernachtiger. Bovendien merk ik dat sommige programmatoren er rekening mee houden dat ik in literaire magazines publiceer, en dat terwijl ik enkele jaren geleden walgde bij het idee van publicatie (ja, dat lees je goed).

Als slamdichter vond ik dat mijn teksten enkel op een podium bestaansrecht hadden. Met die gedachte is op zich niets mis, maar ondertussen leerde ik dat het nooit kwaad kan je horizonten te verbreden, want net dat maakt je een completer mens. Eigenlijk wil ik gewoon een torenhoog cliché bevestigen: wees niet bang om een nieuwe richting uit te gaan en ga voluit voor je doelen. Een minder groot cliché: stel die doelen gerust bij. Hoe meer behapbaar ze zijn, hoe groter de kans dat je ze behaalt.

Geen reactie's

Geef een reactie