Juryprijs Schiedamse poetryslam

Juryprijs Schiedamse poetryslam

De Korenbeurs is de monumentale bibliotheek van Schiedam waar vroeger allerlei verhandeld werd dat te maken had met de Schiedamse jeneverindustrie. Ik heb het even opgezocht omdat het werkelijk een prachtige plek is, en dat geldt overigens ook voor de rest van Schiedam. Maar dat zijn slechts korte impressies die ik van de plek meekreeg, want ik was er natuurlijk in de naam van de poëzie. En van mijn ‘carrière’.
Ik was er alleen en het publiek kreeg één munt om op één persoon te stemmen, wat altijd een slecht voorteken is, want dat stemsysteem maakt slam ondemocratisch – maar dat is voer voor een ander artikel. Hoewel het Schiedamse publiek me warm onthaalde en mijn performance goed ging, is de eerste ronde overleven in zo’n stemsysteem erg moeilijk. Gelukkig overleefde ik en vanaf dan wordt het makkelijker, aangezien je nu de supporters van de gesneuvelde dichters voor je kan winnen.
Ik bereikte zelfs de finale en daar bracht mijn tegenstander een interessante strategie – die ik dan weer om strategische redenen niet verhul – en ze wist er twee stemmen meer dan ik mee te halen. Geen winst deze keer en ook geen plek in de jaarfinale, daar had het tenminste alle schijn van tot de stemadviseur het woord nam. Zij mocht een juryprijs uitdelen en die gaf ze aan mij, waardoor ik toch in de jaarfinale van de Schiedamse Poetry Slam sta.
Geen reactie's

Geef een reactie