Kevin Amse

Dichter en performer

Waarom Kevin Amse?

Omdat je wil lachen en ontroerd worden. Je wil ontspannen en toch een literair maatschappijkritisch programma voorgeschoteld krijgen. Omdat je een evenement hebt en je wil het op een vlotte en humoristische manier gepresenteerd zien. Of omdat je een gedicht op maat wil voor je evenement, jobsector of gewoon voor iemand die nauw aan je hart ligt.

Dichter en performer

Als dichter kijkt Amse terug op heel wat ervaring; zo bracht hij een gedicht in het bekende tv-programma De Zevende Dag.

Presentator

Van de grote finale van Write Now! tot het Luisterplein op de Gentse Feesten: Amse wordt steevast teruggevraagd als presentator.

Lezingen en schrijfopdrachten

Kevin is een veelgevraagd po√ęziedocent. Hij is gespecialiseerd in poetry slam en spoken word.

Wie is Kevin Amse?

Kevin Amse (1989) is een dichter die zich zowel op papier als op podium thuis voelt. In 2016 won hij met het collectief Slambacht de Belgische teamslam. Hij stond vier keer in de finale van het Belgisch kampioenschap poetry slam en werd er derde in 2017. Zowel in 2016 als in 2017 had hij gastoptredens op het Europees kampioenschap poetry slam. In 2018 sloot hij dichtend De Zevende Dag af, meteen zijn debuut op de nationale televisie. In 2019 behaalde hij de Turing top 100.
Gedichten van hem werden gepubliceerd in Deus Ex Machina.

Aan het woord